divendres, 2 d’abril del 2010

Faves sacsades

Ingredients per a 4 persones:
2 kgs de faves.
4 cebes tendres.
2 botifarres de ceba, (si és botifarra seca millor)
2 llonganisses roges.
4 Ous.
125 ml de aigua.

Sofregiu la ceba. A mitjan fer aboqueu-hi got d´aigua; només alce el bull incorporeu-hi les faves. Sacseu-les (agafant el perol per les anses i subjectant la tapadera perquè les faves passen de baix a dalta i al revés) cada 5 minuts mentre van bullint. Deixeu-ho a foc mitjà 30 minuts, i poseu-hi la botifarra i la llonganissa. Manteneu-ho 15 mnuts més. Quant està cuit incorporeu-hi els ous i deixeu-ho coent 2 minuits tapats.


Quant es fa? Carnestoltes, Pasqua.
Quant de temps? 1 hora.

Consells pràctics:
La funció de sacsar les faves és perquè no s´apeguen al perol.
Coeu-les amb el foc fluix.
Opcional: Podeu afegir-hi costella de porc a trossos menuts, i sofregiu-la en companyia de la ceba.
Elaborat per Tonica Puigcerver Cortés.

Lopez Mira J.A. i Zaragoza Gomis A. (Coords.) 2004. Bon dia... i bona olla a migdia. Callosa d´en Sarrià a taula. Regiduria de cultura de l´ajuntament de Callosa d´en Sarrià. Callosa d´en Sarrià (Alacant).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Formació Professional.

Tiene por finalidad preparar a los alumnos y las alumnas para la actividad en un campo profesional y facilitar su adaptación a las modificaciones laborales que puedan producirse a lo largo de su vida, así como contribuir a su desarrollo personal de una ciudadanía democrática.


Y algunos de sus objetivos son:

- Aprender por sí mismos y trabajar en equipo, así como formarse en la prevención de conflictos y en la resolución pacífica de los mismos en todos los ámbitos de la vida personal, familiar y social. Fomentar la igualdad efectiva de oportunidades entre hombres y mujeres para acceder a una formación que permita todo tipo de opciones profesionales y el ejericicio de las msimas.

- Desarrollar un identidad profesional motivadora de futuros aprendizajes y adaptaciones a la evolución de los proceoso productivos y al cambio social.

- Afianzar el espíritu emprendedor para el desempeño de actividades e iniciativas empresariales.

Ley Orgánica 2/2006, de 3 de mayo, de Educación. (BOE nº 106, de 4 de mayo de 2006)







Cualificació Professional.

El conjunto de competencias profesionales para el empleo que pueden ser adquiridas mediante formación modular u otra formación, sí como a través de la experiencia laboral.
(Cabrerizo, Rubio y Castillo)

Catàleg de les Cualificacions Professionals