diumenge, 21 de març del 2010

Aplicacions per buscar feina.

Les xarxes socials professionals són una opció interessant per a emprenedors i emprenedores professionals independents que tenen al seu abast per trovar nous socis i sòcies. Útil quan has de
trovar perfils per a contractar dins d´una àrea, o fer-se vore en el buscador en el moment de trobar treball. A més de afavorir les relacions amb els usuaris amb foros de debat, i fins tot tenen llocs on preguntar als experts. També s´hi publiquen esdeveniments professionals.

Aqueste plataformes es caracteritzen per la gestió y organització del perfil així com la gestió dels contactes. S´ha de tindre cura alhora de descriure el perfil, és molt important en les xarxes professionals, per a poder ser jutjats positivamente per altres usuaris i així poder rebre ofertes interessants o be que surtin oportunitats de nous negocis.

La millor per:

Les xarxes professionals esmentades tenen comptes gratis i comptes Premium (això és pagan). Són una bona ferramenta per trobar feina.

Aquestes plataformes rivalitzen directament amb les xaxes per trobar feina més usuals, pero més completes les esmentades ja que disposen, més recursos per a la gestió del perfil i la xarxa de contactes a la mateixa plataforma.

Linkedin disposa d´un sistema de missagtges que ens permet enviar i rebre a qualsevol usuari. Aquest sistema es diu InMail. També ens facilita l´implantació de contactes d´altres formats i plataformes. I a més disposa d´apartats d´ofertes de les empreses de selecció de personal més conogudes.

Molt important.

Aquestes plataformes deuen gestionar-se i utilitzar-se sols amb finalitats professionals. Per traure un bon profit a la plataforma és menester tindre cura en la creació del perfil, que són publicats a la xarxa, per tant controleu la informació que hi publiqueu.


Les empreses de recursos humans més importants utilitzen cada vegada més aquestes xarxes per a localitzar perfils que s´ajusten a una oferta concreta, ja que valoren els perfils professionals de candidats qualificats que no estiguen en un procés de cerca de treball. Aquestos perfils, és clar, deuen tindre informació d´interés resumida de cadascuna de les funcións i càrrecs exercits, axí com l´inclusió de referències i recomanacions d´altres usuaris de la xarxa social que actuàren com a superiors, companys o socis en cadascun dels llocs de treball.


Font: http://www.erosky.es/. Consultat el 15-3-2010.


Per a saber més:

Article a El País: "Linkedin quiere conquistar las redes profesionales"

Article a El País: "Linkedin alcanza los 300.000 usuarios en España"

Article a El País: "Contra el paro, construya su identidad digital"

Article al Diario 5 dias: "Cuando la huella digital es el nuevo curriculum"

Article a El Mundo: "Olvídese de las colas, el trabajo ahora se busca en la web"



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Formació Professional.

Tiene por finalidad preparar a los alumnos y las alumnas para la actividad en un campo profesional y facilitar su adaptación a las modificaciones laborales que puedan producirse a lo largo de su vida, así como contribuir a su desarrollo personal de una ciudadanía democrática.


Y algunos de sus objetivos son:

- Aprender por sí mismos y trabajar en equipo, así como formarse en la prevención de conflictos y en la resolución pacífica de los mismos en todos los ámbitos de la vida personal, familiar y social. Fomentar la igualdad efectiva de oportunidades entre hombres y mujeres para acceder a una formación que permita todo tipo de opciones profesionales y el ejericicio de las msimas.

- Desarrollar un identidad profesional motivadora de futuros aprendizajes y adaptaciones a la evolución de los proceoso productivos y al cambio social.

- Afianzar el espíritu emprendedor para el desempeño de actividades e iniciativas empresariales.

Ley Orgánica 2/2006, de 3 de mayo, de Educación. (BOE nº 106, de 4 de mayo de 2006)







Cualificació Professional.

El conjunto de competencias profesionales para el empleo que pueden ser adquiridas mediante formación modular u otra formación, sí como a través de la experiencia laboral.
(Cabrerizo, Rubio y Castillo)

Catàleg de les Cualificacions Professionals