diumenge, 7 de febrer del 2010

Coneix on vivim, per a entendre com menjem.

La geografía valnciana i el seu peculiar perfil antropològic també condicionen algunes coses: com ara que la cuina valenciana siga un autèntic passadís biològic una zona de transició o compromís entre les olles ibèriques, els sofregits i les salses mediterrànies i les fascinadores pervivències andalusines. Sense descomptar el veïnatge manxec, aragonés o murcià que, a travès de les comarques d´interior, de parla castellana, crea una autèntica continuïtat, que va més enllà de l´elemental contagi, que també s´hi dóna. Per a la cuina valenciana, paraules com morteruelo, migas o gazpacho (i els plats que designen) son coses familiars.
I per damunt de tot, l´extraordinària ductilitat de l´arròs.
La nostra cuina és como el personal: molt diversa i fantasiosa, una mica deliqüescent, amb problemes de fixació de perfils i marques i ben dotada de rebost. Fins i tot, donem sorpreses en el camp de la viticultura: a més de simpàtics beuratges tradicionals com l´herbero, el cantueso o la palometa...

Emili Piera. La nostra cuina.
Editorial Bromera. 2002



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Formació Professional.

Tiene por finalidad preparar a los alumnos y las alumnas para la actividad en un campo profesional y facilitar su adaptación a las modificaciones laborales que puedan producirse a lo largo de su vida, así como contribuir a su desarrollo personal de una ciudadanía democrática.


Y algunos de sus objetivos son:

- Aprender por sí mismos y trabajar en equipo, así como formarse en la prevención de conflictos y en la resolución pacífica de los mismos en todos los ámbitos de la vida personal, familiar y social. Fomentar la igualdad efectiva de oportunidades entre hombres y mujeres para acceder a una formación que permita todo tipo de opciones profesionales y el ejericicio de las msimas.

- Desarrollar un identidad profesional motivadora de futuros aprendizajes y adaptaciones a la evolución de los proceoso productivos y al cambio social.

- Afianzar el espíritu emprendedor para el desempeño de actividades e iniciativas empresariales.

Ley Orgánica 2/2006, de 3 de mayo, de Educación. (BOE nº 106, de 4 de mayo de 2006)







Cualificació Professional.

El conjunto de competencias profesionales para el empleo que pueden ser adquiridas mediante formación modular u otra formación, sí como a través de la experiencia laboral.
(Cabrerizo, Rubio y Castillo)

Catàleg de les Cualificacions Professionals