
2 kgs de faves.
4 cebes tendres.
2 botifarres de ceba, (si és botifarra seca millor)
2 llonganisses roges.
4 Ous.
125 ml de aigua.

Sofregiu la ceba. A mitjan fer aboqueu-hi got d´aigua; només alce el bull incorporeu-hi les faves. Sacseu-les (agafant el perol per les anses i subjectant la tapadera perquè les faves passen de baix a dalta i al revés) cada 5 minuts mentre van bullint. Deixeu-ho a foc mitjà 30 minuts, i poseu-hi la botifarra i la llonganissa. Manteneu-ho 15 mnuts més. Quant està cuit incorporeu-hi els ous i deixeu-ho coent 2 minuits tapats.
Quant es fa? Carnestoltes, Pasqua.
Quant de temps? 1 hora.
Consells pràctics:
La funció de sacsar les faves és perquè no s´apeguen al perol.
Coeu-les amb el foc fluix.
Opcional: Podeu afegir-hi costella de porc a trossos menuts, i sofregiu-la en companyia de la ceba.
Elaborat per Tonica Puigcerver Cortés.
Lopez Mira J.A. i Zaragoza Gomis A. (Coords.) 2004. Bon dia... i bona olla a migdia. Callosa d´en Sarrià a taula. Regiduria de cultura de l´ajuntament de Callosa d´en Sarrià. Callosa d´en Sarrià (Alacant).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada