

El formatge emmental és caracteritza per els ulls orignats per la fermentació propiònica en la curació en la premsa i el motlle que dóna les rodes característiques. Fet originalment en llet crua -l´única qe la legislació suïsa permet- coagulada en teles, premsada en motlle, curada en salmorra y curada en coves.
Utilitzat en la cuina per a gratinat fos, a diferència del gratinat torrat de parmesà. La seva capacitat de fondre en calent fa que intervingui també en la preparció de fundues.
Cantitats per 100 gr. de porció comestible.
Porció comestible 94%
Energia (Kcal) 377
Energia (Kcal) 377
Aigua (gr) 39
Proteïna (gr) 29,4
Greix total (gr) 28,8
Colesterol (mg) 110
Hidrats de carboni (gr) tr.
Fibra (gr) 0
Sodi (mg) 700
Potasi (mg) 100
Calci (mg) 740
Calci (mg) 740
Fòsfor (mg) 470
Cloro (mg) 1030
Tabla composició d´aliments. Universidad de granada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada