dimarts, 9 de març del 2010

Paella Valencina.

Ingredients (per a 12 persones):
3 kg de pollastre.
2 Kg de conill.
4 dotzenes de caragols (vaquetes).
1,5 kg de garrafó.
0,5 kg de tavella.
1 kg de ferradura.
4dl de oli de oliva.
4 grans de d´all pelats i picats.
4 tomaques madures pelades, sense llavors i picades.
2 cullerades de pebre roig molt.
1,5 kg de arròs.
Uns brins de safrà.
Sal i una branqueta de romaní (optatiu).
Tallem el pollastre i el conill en uns trenta trossos regulars, salem
i sofregim en la mateixa paella on ja hem post l´oli a calfar.
Sofregim lentament i a consciència. S´aboca, després, la verdura per a fer-la també sofregida i, finalment, s´aboquen l´all, la tomaca
i el pebre roig (a espai, no es creme). S´aboquen cinc litres d´aigua i el caagols enganyats. Es deixa coure deu minuts.
S´incorporen al recapte el safrà i l´arròs, ben distribuït, i es cou a foc ben viu durant vuit minuts i a foc dolç vuit minuts més (l´aigua haurà desaparegut)
si s´hanfet bé totes les operacions. Es deixa reposar quatre minuts més, al caliu de les brases perquè s´hi forme el deliciós socarrat.
Emili Piera. 2002. La nostra cuina. Edicions Bromera. Alzira.







1 comentari:

  1. Jo la faig igual però com poques vegades puc optar per la llenya ,en comptes de 8minuts , deixe que siguen 10. L'arròs es queda perfecte :fet, solt i sense esclatar

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La Formació Professional.

Tiene por finalidad preparar a los alumnos y las alumnas para la actividad en un campo profesional y facilitar su adaptación a las modificaciones laborales que puedan producirse a lo largo de su vida, así como contribuir a su desarrollo personal de una ciudadanía democrática.


Y algunos de sus objetivos son:

- Aprender por sí mismos y trabajar en equipo, así como formarse en la prevención de conflictos y en la resolución pacífica de los mismos en todos los ámbitos de la vida personal, familiar y social. Fomentar la igualdad efectiva de oportunidades entre hombres y mujeres para acceder a una formación que permita todo tipo de opciones profesionales y el ejericicio de las msimas.

- Desarrollar un identidad profesional motivadora de futuros aprendizajes y adaptaciones a la evolución de los proceoso productivos y al cambio social.

- Afianzar el espíritu emprendedor para el desempeño de actividades e iniciativas empresariales.

Ley Orgánica 2/2006, de 3 de mayo, de Educación. (BOE nº 106, de 4 de mayo de 2006)







Cualificació Professional.

El conjunto de competencias profesionales para el empleo que pueden ser adquiridas mediante formación modular u otra formación, sí como a través de la experiencia laboral.
(Cabrerizo, Rubio y Castillo)

Catàleg de les Cualificacions Professionals