3 kg de pollastre.
2 Kg de conill.
4 dotzenes de caragols (vaquetes).
1,5 kg de garrafó.
0,5 kg de tavella.
4 dotzenes de caragols (vaquetes).
1,5 kg de garrafó.
0,5 kg de tavella.
1 kg de ferradura.
4dl de oli de oliva.
4 grans de d´all pelats i picats.
4dl de oli de oliva.
4 grans de d´all pelats i picats.
4 tomaques madures pelades, sense llavors i picades.
2 cullerades de pebre roig molt.
1,5 kg de arròs.
2 cullerades de pebre roig molt.
1,5 kg de arròs.
Tallem el pollastre i el conill en uns trenta trossos regulars, salem
i sofregim en la mateixa paella on ja hem post l´oli a calfar.
Sofregim lentament i a consciència. S´aboca, després, la verdura per a fer-la també sofregida i, finalment, s´aboquen l´all, la tomaca
i el pebre roig (a espai, no es creme). S´aboquen cinc litres d´aigua i el caagols enganyats. Es deixa coure deu minuts.
S´incorporen al recapte el safrà i l´arròs, ben distribuït, i es cou a foc ben viu durant vuit minuts i a foc dolç vuit minuts més (l´aigua haurà desaparegut)
si s´hanfet bé totes les operacions. Es deixa reposar quatre minuts més, al caliu de les brases perquè s´hi forme el deliciós socarrat.
i sofregim en la mateixa paella on ja hem post l´oli a calfar.
Sofregim lentament i a consciència. S´aboca, després, la verdura per a fer-la també sofregida i, finalment, s´aboquen l´all, la tomaca
i el pebre roig (a espai, no es creme). S´aboquen cinc litres d´aigua i el caagols enganyats. Es deixa coure deu minuts.
S´incorporen al recapte el safrà i l´arròs, ben distribuït, i es cou a foc ben viu durant vuit minuts i a foc dolç vuit minuts més (l´aigua haurà desaparegut)
si s´hanfet bé totes les operacions. Es deixa reposar quatre minuts més, al caliu de les brases perquè s´hi forme el deliciós socarrat.
Emili Piera. 2002. La nostra cuina. Edicions Bromera. Alzira.
Jo la faig igual però com poques vegades puc optar per la llenya ,en comptes de 8minuts , deixe que siguen 10. L'arròs es queda perfecte :fet, solt i sense esclatar
ResponElimina