dilluns, 3 d’octubre del 2011

Elaboració de rent natural.















Ingredients:

Pomes

Aigua

Farina de força.

Elaboració de rent natural I




Peleu les pomes i tritureu-les.



Peseu:

100 g de farina de força.

100 g de poma triturada pasada per un colador fi.

40 o 50 grs de aigua.


Barrejeu els ingredientes i deixeu-los reposar 48 hores.



Pes total 250 g




Rent natural II "Pasades 48 hores"



Pasades 48 hores, la barreja es fa quasi líquida, i plena de bombolles de gas càrbonic. Despren una olor agra però no desagradable deixant records d´alcohol a les foses nasals com si hagueses olorat del coll d´una ampolla de ginebra.











I ara heu de fer la primera refredada del llevat.




Primer: peseu el rent o la barreja. (En este cas pesa: 186 g )



Aleshores peseu el mateix pes de farina que el que pesa el llevat. 186 g de farina de força.



I afegiu aigua la mitat de pes que heu afegit de farina. 186/2= 93 g de aigua.









Barrejeu els ingredientes i deixeu-ho reposar 24 hores.


















Rent naural III. Pasades 24 hores.

Pasades 24 hores el rent mostrarà

este aspecte, haurà triplicat el volumen, i ja no fa tanta olor àcida però segueix olorant un poc a alcohol.


Ara el llevat pesa 264 g.


És el momoment de realitzar una altra refredada, per tant hi afegirem 264 g de farina de força i 132 g de aigua i ho deixarem reposar 12 hores a uns 28 º C, tapat amb tela.

Vigila, ha de reposar fins que triplique el volumen. Si ho fa abans de 24 hores, realitza lal següent refredada.