dilluns, 12 d’abril del 2010

Carxofa.

La carxofa és una infloresència, un conjunt de petites flors en
forma de tub (la pelusa que tenen a la parte interior), envoltat de fulles protectores (bràctees), les que anem eliminant tot aprofitan la part blanca o més tendra. Una inflorescència que es cull quan la flor encara no ha començat a obrir-se.



Aportada a la nostra gastronomia pels àrabs, convé tindre en compte al hora en comprar-la que ha de ser con més tancada i de punta arrodonida millor (serà més tendrà). Igualment, com més xicoteta siga amb relació al tronxo, també serà més tendra.
En la preparació si no la fem a la brasa, convé eliminar-ne les fulles exteriors, més dures, trencant-les per la base. D´aquesta manera la part tendra quedarà enganchada al cor.

A la comunitat valenciana podem gaudir de bones carxofes i a més tenim la D.O. Carxofes de Benicarló.


Cynara scolymus.

Francès: Artichaut.

Anglès: Artichoke


Cantitats per 100 gr. de porció comestible.
Porció comestible: 48%
Energia (kcal): 25
Aigua (gr): 86
Proteïna (gr): 3,27
Greix total (gr): 0,15
Hidrats de Carboni (gr): 2,7
Fibra (gr): 5,4
Sodi (mg): 94
Potasi (mg): 370
Calci (mg): 94
Magnesi (mg): 60
Fòfor (mg): 90
Ferro (mg): 1,28


Tabla de composició dels aliments. Univesidad de Granada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada